fbpx

Dažniausiai sutinkama akių spalva

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Akių fotografija Kaune Vilniuje Klaipėdoje

Akys – sielos veidrodis. Šią ar panašią frazę esame ne kartą sutikę filmuose ar perskaitę literatūroje. Kaip veidrodžiai prekybos centruose ar interjero dizainerių kompiuterių ekranuose, taip ir akys bei jų spalvos yra skirtingos. Ir vis dėlto kalbant apie akių spalvą turime išskirti keturias pagrindines: rudos, mėlynos, žalsvos, žalios. Fotoobjektyve stebinti būsimas akių nuotraukas natūraliai kyla klausimas: kokios akies rainelės spalvos akys yra pačios populiariausios?

Dauguma kūdikių gimsta būdami mėlynakiais, tačiau galutinė vaiko akių spalva susiformuoja bėgant tretiesiems gyvenimo metams. Akies spalva tiesiogiai susijusi su pigmentu pavadinimu melaninas. Kuo daugiau šio pigmento, tuo tamsesnė žmogaus akių spalva. 

Amerikoje atlikta apklausa rodo, kad populiariausia akies rainelės spalva yra ruda – 45 %, Mėlynas akies raineles turi 27 %, žalsvas (žaliai rudas) – 18 %, o žalias 9 %. Lygiai 1 % apklausoje dalyvavusių žmonių savo akies nepriskyrė nei vienos arba priskyrė daugiau nei vieną akies rainelės spalvą. 

Rudos

Mėlynos

Žalsvos

Žalios

Kitos

45 %

27 %

18 %

9 %

1 %

Mokslininkai mano, kad rudos akys yra labiausiai paplitusios, nes mūsų pirmieji žmonių protėviai turėjo tokią akių rainelės spalvą. Didelis melanino kiekis padeda apsaugoti akis nuo žalingų saulės spindulių.

Rudos akys dažniau pasitaiko žmonėms, kurių protėviai kilę iš karšto, saulėto klimato, pavyzdžiui: Afrikos, Azijos ir Pietų Amerikos. Tai padėjo apsaugoti jų regėjimą nuo ultravioletinių spindulių ir padeda geriau sutelkti dėmesį ryškioje šviesoje.

Akių rainelės spalva tik vienas išskirtinumų iš begalės dedamųjų dalių. Diena iš dienos atliekant akių fotografijas matome, kad kiekviena akies rainelė yra savita ir unikali. Kviečiame atvykti į Eye2Eye fotostudiją ir panagrinėti savo akis iš arčiau.

Pažvelkite į savo akį iš arčiau!

Pasidalinkite šiuo įrašu

Facebook
Pinterest
LinkedIn

Premium kokybė

Pristatymas per 2-5 d.d.

Saugus atsiskaitymas

mega kaunas eye2eye akiu fotografija vilnius geriausia dovana
Woman following eye2eye instagram

Sekite mūsų paskyrą

instagram

Nebepraleiskite nuolaidų, naujienų ir konkursų!