fbpx

Kokia akių spalva gražiausia?

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Kokia akių spalva gražiausia

Kokia akių spalva gražiausia? Besirenkant partnerį atkreipiame dėmesį į daug faktorių. O pažinčių portaluose, tokiuose kaip Tinder, pirmas įspūdis yra itin svarbus.

Vienas pirmųjų dalykų į kurį atkreipiame dėmesį tai žmogaus akys, o tiksliau – akių spalva. Akių spalva galite sužinoti pasidare akies rainelės nuotrauką akių fotografijos studijoje Kaune.  Sakoma, jog akys tai sielos veidrodis, o ryšys kurį užmezgame pažiūrėję vienas kitam į akis gali tapti kibirkštimi kuri įžiebs ilgą ir kaitrią meilės ugnį!

Tačiau kokia akių spalva patraukliausia? D. Britanijos kontaktinių lęšių įmonė „Lenstore” atliko labai įdomų tyrimą, tam, kad sužinotų kokios spalvos akys „pritraukė” daugiausiai partnerių.

Vyriškos ir moteriškos lyties tiriamieji buvo nufotografuoti, o jų nuotraukos patalpintos į pažinčių platformas. Jų akių spalva buvo pakeista naudojant nuotraukų redagavimo programas, tam, kad pamatyti kiek „match’ų” naudodami tas pačias nuotraukas ir aprašymą programėlėse.

 

Mėlyna akių spalva – patraukliausia vyrų akių spalva

 

Tarp vyrų mėlyna spalva išsiskyrė kaip ryški spalva-lyderė. Iš visų spalvų mėlyna surinko 27% match’ų, o sekanti buvo ruda kuriai pavyko surinkti 22%

Jeigu į akių spalvos psichologiją pažiūrėtume kiek giliau:  dažnas kuris renkasi mėlynakį partnerį, galimai, vaikystėje  patyrė geras emocijas bei buvo linksmas dėl to, jog šalia savęs turėjo mėlynakį žmogųkuris jam suteikė šilumą ir saugumo jausmą. Atmintis sugražina mus į tuos jaukius prisiminimus kas ir turi įtakos renkantis ateities partnerį.

Mažiausiai populiari akių spalva buvo violetinė, spalva kuri natūraliai nesusiformuoja. Ją išgauti galėtume tik spalvotų kontaktinių lęšių dėka. Violetinė surinko vos 8% „match’ų”

Kokia akių spalva gražiausia? Lentelė

Šviesiai akių spalva – patraukliausia moterų akių spalva

 

Moterų tarpe rezultatai buvo kitokie. Nors šviesiai ruda (angl. hazel) buvo pati populiariausia ir daugiausiai „match’ų” susirinkusi akis, nenatūraliąją violetinę ji aplenkė vos vienu „match’u”

 

Labiausiai nukentėjo žalios akys – „match’ai” sudarė vos 11%. Mėlynos ir rudos, populiariausios tarp vyrų, čia nugarmėjo į sąrašo apačią. Rudos akys – dažniausiai pasitaikančios akys pasaulyje – surinko tik 13% visų „match’ų”.

Kokia akių spalva gražiausia? Lentelė

Nori pamatyti savo akį iš arti?

Na dabar tą padaryti labai paprasta! Ar esate išbandę akių fotografija? Tai nauja paslauga kurios metu atskleidžiamas visas akyse slypintis grožis. Akių fotografija tai sparčiai populiarumo pagreitį įgaunanti pramoga, o rezultatus galite atsispausdinti ant pasirinkto formato bei praturtinti savo interjerą nauja intriguojančia detale.

Registruotis akių fotografijai

Akių spalvos psichologija

Niekam nepaslaptis, jog renkantis partnerį kreipiame dėmesį į tam tikrus psichologinius veiksnius. Vienas jų – akių spalva. Bent kelios dešimtys tyrimų kurie pateikia, jog dažniausiai mus traukia asmenys kurių fiziniai bruožai panašūs į mūsų tėvų ar net ir į mūsų pačių bruožus. Vienas iš šių bruožų būtent ir yra akių rainelės spalva.

Dažniausiai pasitaikanti akių spalva pasaulyje yra ruda. Ruda akių spalva sudaro net 55-79% žmonijos akių spalvos, o tuo tarpu žalia yra rečiausiai pasitaikanti akių spalva kuri sudaro vos 9% visų pasaulio akių spalvų.

Tamsiai rudos akys dažniausiai sutinkamos Afrikoje ir rytų bei pietryčių Azijoje, šviesesni rudos spalvos atspalviai tankiausiai pasiskirstę vakarų Azijoje, Amerikoje ir Europoje.

Mėlynos akys ypač sutinkamos Europoje dėl genetinės mutacijos kurios dėka akys gamina mažiau melanino. Visi mėlynakiai turi bendrą protėvį kuris gyveno prieš 10000 metų.

Žalios akys pagrinde randamos Europoje. 16% Iš žaliaakių turi Keltų ar Germanų protėvius.

O dabar laikas Jums pamatyti kokia Jūsų akių spalva iš tiesų. Dažnas „Eye2Eye akių fotografija” studijos klientas nustemba, jog iš arti jo akies spalva, pasirodo, yra kitokia nei iki tol manė. Rezervuokite laiką ir įsitikinkite patys!

Registruotis akių fotografijai

Pažvelkite į savo akį iš arčiau!

Pasidalinkite šiuo įrašu

Facebook
Pinterest
LinkedIn

Premium kokybė

Pristatymas per 2-5 d.d.

Saugus atsiskaitymas

mega kaunas eye2eye akiu fotografija vilnius geriausia dovana
Woman following eye2eye instagram

Sekite mūsų paskyrą

instagram

Nebepraleiskite nuolaidų, naujienų ir konkursų!