fbpx

Žmogus ir šuns akies rainelės skirtumai

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Eye2Eye akių fotografija- žmogaus ir šuns akis

Eye2Eye – akių fotografija klausia: kuo skiriasi žmogaus ir šuns akies rainelė? Nuo pat akių fotografijos verslo pradžios sulaukėme keleto užklausų dėl naminių gyvūnų (dažniausiai šuniukų) akies rainelės fotografijos. Nors būtent šia, akių fotografijos sritimi neužsiimame, nusprendėme pasigilinti į akies rainelės skirtumus tarp populiariausio naminio augintinio ir jo šeimininko.

Žmogaus ir šuns akies rainelės yra labai skirtingos tiek anatominiu, tiek funkciniu požiūriu. Šie skirtumai atsispindi ir akies rainelėje:

  • Anatomija:
    • Forma: Žmonių akies rainelės dažnai yra didesnės, apvalios ir įvairios spalvos. Šunų akies rainelės gali skirtis pagal rūšį, bet dažniausiai jos yra mažesnės ir ovalios formos.
    • Akies Rainelės: Žmonėms būdingos vadinamosios „orbitalinės rainelės”. Tai yra odos raukšlės, esančios tarp galvos odos ir aplink akis.
  • Funkcijos:
    • Akies rainelės raumenys: Žmogaus ir šuns akies rainelės raumenys, kurie kontroliuoja akių judesius yra skirtingi. Šunys gali turėti geresnį periferinį matymą nei žmonės, kas susiję su jų natūralia gebėjimu sekti judėjimą.
    • Spalva: Žmonių akies rainelės realybėje kaip ir akių fotografijos nuotraukose gali būti įvairių spalvų. Akių fotografijos versle sutinkame mėlyna, žalia, ruda ir kitas spalvas. Šunys gali turėti skirtingas akies rainelės spalvas, tačiau jos dažnai būna nuo tamsiai rudos iki geltonos.
    • Išraiška: Šunys dažnai naudoja akis ir jų judesius kaip vieną iš komunikacijos būdų. Jų akys gali parodyti džiaugsmą, baimes ar kitas emocijas.

Kiekvienoje rūšyje akys yra pritaikytos tam tikroms funkcijoms ir gyvenimo būdui, todėl jos skiriasi ne tik akies rainelės spalvomis. Kviečiame visus patyrinėti savo akies raineles iš arčiau ir sužinoti tikrąją jų spalvą atlikus akių fotografiją.

Mūsų Akių fotografijos studijas galite rasti Kaune – PLC MEGA bei Puodžių g. 20. Studijose padarysime Jūsų akies rainelės nuotrauką ir pasiūlysime didžiausią spaudos kiekį mūsų akių fotografijos rinkoje.

 

Nuotraukos šaltinis: https://petlux.ca/2021/04/18/dogs-vision/

Pažvelkite į savo akį iš arčiau!

Pasidalinkite šiuo įrašu

Facebook
Pinterest
LinkedIn

Skaitykite toliau:

Premium kokybė

Pristatymas per 2-5 d.d.

Saugus atsiskaitymas

mega kaunas eye2eye akiu fotografija vilnius geriausia dovana
Woman following eye2eye instagram

Sekite mūsų paskyrą

instagram

Nebepraleiskite nuolaidų, naujienų ir konkursų!